Obnova pruge Vinkovci-Vukovar HŽ-ov je prioritet

Autor: Agencija VLM , 12. prosinac 2012. u 14:15
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

U fazi je natječaj za projektiranje, a početak radova se planira za 2016. godinu.

Prioritet HŽ-a na području Vukovarsko – srijemske županije, kada se radi o ulaganjima u infrastrukturu, je obnova pruge Vinkovci-Vukovar čija je vrijednost 51,5 milijun eura, a riječ je o sredstvima EU-a. U fazi je natječaj za projektiranje, a početak radova se planira za 2016. godinu.

U idućoj godini započet će obnova kolodvorske zgrade u Vukovaru vrijednosti 6 milijuna kuna, najavio je to danas u Vukovaru Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Insfrastruktura prilikom razgovora se čelnicima Vukovarsko – srijemske županije. Tijekom razgovora bilo je riječi i o objektima na području HŽ infrastrukture koji su izvan upotrebe kao što su teretni kolodvor Vinkovci i Upravna zgrada Mađarske škole.

– Izuzetno je važno da čvorište Vinkovci dobije svoj značaj kao što je to nekada imalo te da se Vinkovci povežu s Bosnom i Hercegovinom (prugom Privlaka-Otok-Vrbanja-Gunja-Brčko) te Vojvodinom ( pruga Borovo-Bogojevo-Sombor-Subotica). Također i da se moderniziraju pruge Vinkovci-Osijek i Vinkovci-Vukovar te povezivanje sa vukovarskom Gospodarskom zonom – rekao je tom priikom župan Božo Galić.

Komentirajte prvi

New Report

Close