Ove godine zaposlili su 25 novih radnika, grade pogon od milijun eura… I da, rade u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. prosinac 2012. u 16:43
Foto: metal-product.hr

Tvornica za proizvodnju elektroopreme Metal Product obilježila je danas 45. godina osnutka i rada.

Tvornica za proizvodnju elektroopreme Metal Product obilježila je danas 45. godina osnutka i rada, a jubilej obilježavaju i gradnjom novog proizvodnog pogona u Brezničkom Humu, investicije vrijedne više od milijun eura.

Nova tvornička hala, veličine 4.200 četvornih metara, omogućit će proširenje proizvodne ponude, a iz te tvrtke ističu kako u slijedeće tri godine planiraju zaposliti najmanje 10 novih radnika, a ove su godine zbog povećanog opsega posla već zaposlili 25 novih radnika.

Ukupan broj zaposlenih u svim tvrtkama u vlasništvu obitelji Šafran veći je od 120. Izvozom ostvarenim u 2011. i 2012. ova obiteljska tvrtka približava se željenom cilju izvoza proizvoda od 50 posto od ukupne proizvodnje.

Izgradnja hale i nabavka opreme pokriva se vlastitim ulaganjima, kreditom namijenjenim poticanju ulaganja te poticajnim mjerama Ministarstva poduzetništva i obrta.

Iz tvrtke navode kako je nakon provedene procedure krajem kolovoza dovršen postupak certifikacije pri Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost Hrvatske te je Metal Productu i članovima Uprave dodijeljen certifikat poslovne sigurnosti za sudjelovanje u projektima koji nose stupanj tajnosti "Tajno" te za klasificirane natječaje NATO saveza i EU.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras čestitao je obitelji Šafran na ostvarenim rezultatima i obljetnici, te istaknuo kako danas poduzetnici i obrtnici putem HBOR-a mogu ostvariti povoljnije uvjete kreditiranja.

Naša industrija mora proći restrukturiranje, istaknuo je Maras, napominjući kako već danas bilježimo 12 tisuća više zaposlenih u malom i srednjem poduzetništvu nego u prvih devet mjeseci lani.

Direktor Metal Producta Saša Klikovac kazao je kako je u 2010. aktivnostima na razvoju visoko efikasne LED rasvjete s inteligentnim upravljanjem za unutarnju i vanjsku rasvjetu, započet razvoj programa lijevanja tlačnim lijevom.

Na tom zajedničkom poslu udružili su se Energy Plus iz Ludbrega, Data Link iz Bjelovara i Metal Product, a primjena ovakve vrste aluminijskih odljevaka je u automobilskoj industriji, građevinarstvu, brodogradnji, medicini, energetici, avioindustriji.

Metal Product, tvornica za proizvodnju elektroopreme, nastala je razvojem obrtničke radionice koju je 1967. osnovao Stjepan Šafran, a koja je i danas u sastavu obiteljskog poduzetništva i Metal Producta.

Komentirajte prvi

New Report

Close