Župani proglašavaju elementarnu nepogodu

Autor: Biserka Ranogajec , 08. studeni 2012. u 16:19

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč proglasio je usrijedu elementarnu nepogodu za područje općine Nedelišće zbog poplave uzrokovane izlijevanjem rijeke Drave, uslijed čega su nastale velike materijalne štete na stambenim i gospodarskim objektima, komunalnoj i prometnoj infrastrukturi i na građevinskom i poljoprivrednom zemljištu. U općini je poplavljeno 115 objekata od čega 67 obiteljskih kuća. Veliku štetu ima i tvrtka Bernarda, proizvođač madraca u Pušćinama.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč proglasio je usrijedu  elementarnu nepogodu za područje općine Nedelišće zbog poplave uzrokovane izlijevanjem rijeke Drave, uslijed čega su nastale velike materijalne štete na stambenim i gospodarskim objektima, komunalnoj i prometnoj infrastrukturi i na građevinskom i poljoprivrednom zemljištu. U općini je poplavljeno 115 objekata od čega 67 obiteljskih kuća. Veliku štetu ima i tvrtka Bernarda, proizvođač madraca u Pušćinama.

Elementarnu nepogodu za općinu Cesticu u Varaždinskoj žuapniji najavio je proglasiti u petak i varaždinski župan Predrag Štromar.

U Međimurju će procjenu štete od elementarne nepogode poplave izraditi Županijsko povjerenstvo s nadležnim Općinskim povjerenstvom za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Županijsko povjerenstvo će izraditi izvješće o nastaloj šteti koje će dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Isto rade i u susjednoj Varaždinskoj županiji gdje prema prvim procjenama šteta nastala na području općine Cestica doseže i do tridesetak milijuna kuna.


 

Komentirajte prvi

New Report

Close