Ovako bi Vlahušić naplaćivao letove Dubrovnik – Zagreb – Dubrovnik

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. studeni 2012. u 12:46
PXL

Gradonačelnik Dubrovnika uputio je zrakoplovnoj tvrtki Croatia Airlines prijedlog uređenja tri modela naplate karata.

 Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je zrakoplovnoj tvrtki Croatia Airlines prijedlog uređenja tri modela naplate karata za letove Dubrovnik – Zagreb – Dubrovnik, kojima bi se "otvorio zračni most po povoljnim i svima pristupačnim cijenama i umanjile posljedice prometne izoliranosti Dubrovnika".

Prvi model bi uključivao avio karte po cijeni autobusa ili cestarine od Vrgorca do Zagreba odnosno oko 220 kuna u jednom smjeru ili 450 kuna za povratnu kartu.

Ponuda bi bila ograničena samo za određene kategorije građana Dubrovnika primarno studente i bolesnike te pratitelje kojima put ne pokriva HZZO, a mogla bi se koristiti maksimalno 6 puta godišnje.

Ovu cijenu Grad Dubrovnik je voljan sufinancirati iz svog proračuna i učiniti sve kako bi svi drugi subjekti prvenstveno zračne luke Dubrovnik i Zagreb dale svoj doprinos u smislu rasterećenja pristojbi koji podižu cijenu karata.

Drugi model bi se odnosio na sve stanovnike juga Hrvatske od Prevlake do Korčule koji koriste Zračnu luku Dubrovnik kao polazišnu točku, a zbog loših cestovnih veza u nepovoljnijem su položaju od ostalih građana Hrvatske.

Cijena ove karte mogla bi iznositi maksimalno 450 kuna ili povratna karta za 900 kuna, a mogli bi je koristiti svi građani navedenog područja.

Treći model bi činile uobičajene tržišne karte za sve ostale putnike uključujući i pravne osobe koje sada dosežu oko 1600 kuna za povratnu kartu, a turističkim rastom bi se omogućilo i povećanje cijena ovih karata sukladno tržišnim uvjetima i politici zrakoplovne tvrtke što se za razliku sadašnjeg stanja ne bi odrazilo na građane Dubrovnika i okolice.

Uspostavljanje zračnog mosta uz subvencije koje grad Dubrovnik planira izdvojiti 3 milijuna kuna, znatno će se smanjiti učinci prometne izoliranosti i građanima omogućiti povoljan i brz dolazak u Zagreb.

Kako bi Croatia Airlines dobila dodatni interes za bolje i češće povezivanje Dubrovnika sa Zagrebom, gradonačelnik Andro Vlahušić predložio je i realizaciju zajedničkih turističkih proizvoda, a za koje bi nacionalni zračni prijevoznik nudio povoljne karte, a grad Dubrovnik i Turistička zajednica bogat program kulturnih i zabavnih sadržaja te povoljne smještajne aranžmane.

Komentirajte prvi

New Report

Close