Prihodi Optime porasli 21,8 posto

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2012. u 15:26
PIX

Ukupni konsolidirani prihodi na kraju trećeg tromjesečja 2012. godine iznose 447,7 milijuna kuna.

Kontinuirani rast ukupnih prihoda Optima Telekoma nastavljen je i tijekom trećeg tromjesečja 2012. godine, u kojem je ostvaren rast ukupnih konsolidiranih prihoda od 21,8 posto u usporedbi sa rezultatima ostvarenim u istom razdoblju 2011. godine, priopćeno je danas iz Optima Telekoma.

Ukupni konsolidirani prihodi na kraju trećeg tromjesečja 2012. godine iznose 447,7 milijuna kuna, a porastu od 21,8 posto najviše su pridonijeli prihodi od javne govorne usluge, interkonekcije, internet usluga te multimedijalnih usluga. Shodno tomu, ukupni prihodi od telekomunikacijskih usluga za navedeno razdoblje iznose 414,6 milijuna kuna, a što bilježi rast od 21,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Osim toga, rast bilježe i veleprodajne usluge, osobito prihodi od interkonekcija.

Na kraju trećeg tromjesečja 2012. godine operativna dobit iznosi 60,2 milijuna kuna  što predstavlja rast od 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Značajno je i smanjenje ukupnog gubitka (EBT) koji je u trećem tromjesečju 2012. Smanjen za 39,4 posto u odnosu na isti period lani.

„I u ovom smo tromjesečju ostvarili izuzetno vrijedan rezultat. Ostvaren rast prihoda i operativne dobiti i dalje predstavlja kontinuitet u 2012. godini u odnosu na prethodna razdoblja. To je rezultat dugoročne strategije tvrtke bazirane na stalnim ulaganjima u kvalitetu infrastrukture, razvoju telekom usluga i širenja dostupnosti usluga na cijelo područje Republike Hrvatske. Osim toga, naša usmjerenost na inovacije i pružanje najkvalitetnijih usluga korisnicima, a unatoč nepovoljnim tržišnim prilikama, također je dokaz dobro odabrane poslovne strategije Optima Telekoma. Stoga, u svjetlu tržišnih izazova i stalnim osluškivanjem tržišta, u kombinaciji s korištenjem najnovijih globalnih tehnologija i kompetentnim stručnim resursima, potvrdili smo pozitivno ostvarene rezultate i daljnje jačanje tržišne pozicije”, istaknuo je Matija Martić, predsjednik Uprave Optima Telekoma. 

Na kraju trećeg tromjesečja 2012. broj korisnika koji su direktno priključeni na mrežu Optima Telekoma (LLU) porastao je za 8 posto u odnosu na isto razdoblje 2011. godine te ih sada ima 117.732. Također, porast je zabilježen u segmentu ADSL korisnika na vlastitoj mreži, sa 66.237 na 76.143 ADSL korisnika, odnosno 15 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close