Daju zemlju za dugove

Autor: Marija Brnić , 14. listopad 2012. u 22:00
Nekoliko radnika Staklenika zatražilo je otvaranje stečaja/PXL

Očekuje se ponuda splitske zračne luke te time zatvaranje obveza i financijska konsolidacija kaštelanske tvrtke.

Kaštelanski staklenici konačno kreću u realizaciju programa restrukturiranja koji uključuje zatvaranje poreznih dugova prema državi ustupanjem dijela zemljišta te podmirenje ostalih obveza prodajom dijela zemljišta Zračnoj luci Split.

Do četvrtka je tako otvoren natječaj za prikupljanje ponuda za više od 48.000 četvornih metara zemljišta na lokaciji Resnik, s početnom cijenom 48,2 milijuna kuna, a odluka o prodaji trebala bi biti donesena već idući tjedan. Te su nekretnine u prethodnom pokušaju prodaje prije godinu dana bile nuđene po nešto višoj cijeni, 54,7 milijuna kuna. Iako je u međuvremenu i formalno provedena prenamjena tog zemljišta u GUP-u iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište, namijenjenog za infrastrukturne sadržaje u funkciji zračnog prometa, čime se očekivalo povećanje njegove vrijednosti, to se ipak nije dogodilo. Razlog je, kako pojašnjavaju u Agenciji za upravljanje državnom imovinom, korekcija cijena na tržištu nekretnina koja je u međuvremenu nastupila.

Očekuje se, dakle, ponuda splitske zračne luke te time zatvaranje obveza i financijska konsolidacija kaštelanske tvrtke, čiji su radnici prije nekoliko mjeseci organizirali štrajk zbog neisplate plaća, a nekolicina je prošloga tjedna zatražila i otvaranje stečajnog postupka. No u AUDIO-u, u čijem je portfelju više od 85 posto dionica Staklenika, uvjereni su kako je riječ o potezu spekulanata koji neće utjecati na provedbu započetih mjera sređivanja stanja u tom poduzeću kao ni na njegovu pripremu za skoru privatizaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close