Genera preuzima 20-postotni udjel u tvrtki Genera istraživanja

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2010. u 10:30

Na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora Genere raspravljano je o stjecanju poslovnog udjela u društvu Genera istraživanja d.o.o., navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Nadzorni odbor odobrio je Upravi Genere stjecanje poslovnih udjela u tvrtki Genera istraživanja koji čine 20 posto temeljnog kapitala tog društva. Također se navodi da je Nadzorni odbor dao suglasnost Upravi Genere da nakon provedenog stjecanja udjela u Genera istraživanjima, sudjeluje u postupku povećanja temeljnog kapitala tog društva. Ukupni iznos povećanja temeljnog kapitala iznosit će 4 milijuna kuna, a svi članovi Genera istraživanja sudjelovat će u postupku povećanja temeljnog kapitala razmjerno postocima svojih poslovnih udjela u društvu, tako da će Genera u navedenom povećanju sudjelovati s iznosom od 800 tisuća kuna.

U priopćenju se ističe da Genera istraživanja u svome portfelju drže 20-ak patenata i patentnih prijava među kojima je i patent na kojem se temelji ugovor s Pfizerom. “Cilj Genere je i putem stjecanja udjela u društvu Genera istraživanja d.o.o. povećati vrijednost Genera Grupe te podržati razvojno istraživačke aktivnosti u Hrvatskoj”, dodaje se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close