Znate li modelirati investicijski projekt?

Autor: Sponzorirani članak , 21. listopad 2013. u 08:30
Kvalitetan model investicijskog projekta je osnova za osiguravanje financiranja projekta

Kvalitetan model investicijskog projekta je osnova za osiguravanje financiranja projekta.

Seminar/radionica FINANCIJSKO MODELIRANJE INVESTICIJSKIH PROJEKATA u organizaciji Hrvatskog instituta za financije se održava u četvrtak i petak, 24. i 25. listopada  2013. u Zagrebu s početkom u 8.30 sati. 

Cilj radionice FINANCIJSKO MODELIRANJE INVESTICIJSKIH PROJEKATA je prikazati polaznicima naprednu i priznatu metodologiju izrade modela za financijsku simulaciju investicijskih projekta te ih osposobiti za samostalnu pripremu naprednih modela. Detaljna simulacija projekata osobito je korisna u slučaju dugoročnih i/ili složenih projekata kao što su primjerice projekti javno privatnih partnerstva (JPP), složeni projekti financiranja, izgradnje i upravljanja objektima te projekti bilo koje vrste koji uključuju veći broj parametara.

PO ZAVRŠETKU RADIONICE SVI ĆE POLAZNICI DOBITI POTPUNO FUNKCIONALAN MODEL (izrađen u MS Excel-u) SPREMAN ZA KORIŠTENJE U PRAKSI.

Financijski model, koji će polaznici samostalno izraditi tijekom radionice, posjedovat će sljedeću funkcionalnost odnosno omogućit će sljedeće aktivnosti:

  • Analiza većeg broja scenarija sa ciljem identifikacije financijski stabilne kombinacije ulaznih parametara (analiza financijske stabilnosti projekta);
  • Identifikacija mogućih opcija financiranja / strukture financiranja;
  • Analiza rizika i analiza osjetljivosti na pojedine ulazne     parametre te ocjena njihovog utjecaja na financijski ishod projekta;
  •  Financijsko planiranje tijekom operativnog rada projekta;
  • Standardne analize financijske stabilnosti i isplativosti projekta (primjerice, dinamički izračun pokazatelja sposobnosti otplate dugova, prikazi NPV profila i sl.).

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548. 

Broj polaznika je ograničen zbog upotrebe računala i raspoloživosti predavača za individualne potrebe korisnika te Vas stoga molimo za što hitniju predbilježbu dolaska. Kao preduvjet pohađanja seminara nužno je osnovno poznavanje Excela pošto je seminar dobrim dijelom koncipiran kao praktičan rad u Excelu. 

Predavač Edin Hadžavdić (CFA), savjetnik je sa širokim spektrom znanja iz područja financijske analize (simulacije projekata, uključujući i složene projekte javno privatnih partnerstva) te analize operativnog poslovanja kompanija. Relevantno iskustvo stekao je u KPMG-u i Privrednoj banci. 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst). 2002. godine završio je ugledan MBA program na Rotterdam School of Management u Nizozemskoj. Magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

New Report

Close