Živio je godinu dana bez interneta i naučio pet bolnih lekcija

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2013. u 10:59
Thinkstock

Paul Miller, američki IT novinar nedavno je završio svoju jednogodišnju apstinenciju od interneta te podijelio svoje iskustvo s tamošnjim medijima.

Paul Miller, američki IT novinar nedavno je završio svoju jednogodišnju apstinenciju od interneta te podijelio svoje iskustvo s tamošnjim medijima.

Prije godinu dana Miller je zaključio kako ga internet čini neproduktivnim te kvari njegovu dušu pa je tako na godinu dana isključio svoj internet kabel i Wi-Fi, a svoj pametni telefon zamijenio običnim, odnosno kako ga sam naziva –  "glupim".

"Moj cilj kao IT novinara bio je otkriti kako je internet utjecao na mene svih ovih godina. Jednom kad shvatimo kako nas internet kvari, znat ćemo i kako uzvratiti", izjavio je Miller za The Verge.

U početku je sve bilo u redu, no ubrzo je shvatio kako je pogriješio.

Navodi pet lekcija koje je naučio apstinirajući od interneta:

1. Internet ga nije kočio u kreativnosti i produktivnosti, a za svoje je mane odgovoran isključivo on sam.

2. Klasične, papirnate knjige su sjajne i ne treba vam internet kako biste naučili nove stvari. Za čitanje knjige ipak je potrebna motivacija, s internetom ili bez njega.

3. Primiti desetak pisama svakog tjedna može biti jednako naporno kao i primiti stotinu mailova svaki dan.

4. S ljudima se teže povezati bez interneta. Čavrljati s nekim preko interneta je lakše nego pojaviti se pred nečijom kućom.

5. Facebook prijatelj bolji je od nikakvog prijatelja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close