Koridor 11: Kinezi dobili posao u gradnji autoceste

Autor: Rato Petković / VLM , 13. svibanj 2013. u 12:24
Ilustracija, Thinkstock

Kineska kompanija „Shendong hy seed group“ dobila je posao na izgradnji dionice od 50 kilometara na autocesti koja se nalazi u sastavu Koridoru 11, koji spaja Beograd sa Čačkom.

Kineska kompanija „Shendong hy seed group“ dobila je posao na izgradnji dionice od 50 kilometara na autocesti koja se nalazi u sastavu Koridoru 11, koji spaja Beograd sa Čačkom s planovima da se produlji do granice sa Crnom Gorom. Ugovoreni posao, koji je potpisan s Velimirom Ilićem, ministrom za infrastrukturu vrijedan je 334 milijuna eura, a bit će financiran iz kineskog kredita.

Pored spomenute kineske kompanije na izgradnji autoceste već je angažirana kompanija iz Azerbajdžana, koja je već gradila dionicu dugu 40 km. Sredstva od 300 milijuna eura odobrila je vlada te zemlje.

Kompanije iz Kine i Azerbajdžana angažirale su i domaću građevinsku operativu, pa je tako „Energoprojekt“ uključen u gradnju jednog od tunela na tom pravcu.

Srbija kani izgradnjom cestovne infrastrukture, kojom će biti povezana dva koridora, stvoriti povoljne uvjete za inozemne ulagače u nerazvijene dijelove zemlje, jer se pokazalo kako je to jedan od glavnih preduvjeta za privlačenje inozemnih kompanija da grade proizvodne pogone u izvan Vojvodine i Beograda, koji prednjače po visini ulaganja inozemnoga kapitala.

Komentirajte prvi

New Report

Close