Znate li primijeniti Excel u financijama

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2015. u 10:00
Foto: PR

Jedinstvena prilika za pregled svih praktičnih funkcija Excela® u financijama na konkretnim poslovnim primjerima.

 

Seminar PRAKTIČNA PRIMJENA EXCELA U FINANCIJAMA u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 20. ožujka 2015. u Zagrebu s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja mr.sc. Edina Hadžavdića saznajte:

• Kratak prikaz osnovnih mogućnosti Excela 

• Često korištene funkcije u Excelu za manipulaciju podacima te prikaz važnijih financijskih funkcija

• Primjeri jednostavnih i čestih izračuna (inflacija, "CAGR" rast, diskontiranje novčanih tokova, NPV, XNPV, IRR, XIRR itd.)

• Dobra praksa modeliranja u tabličnim kalkulatorima – 5 “zlatnih pravila“ urednosti u financijskom modeliranju

• Korisne strukture i algoritmi u financijskom modeliranju

• “Cik-cak struktura” za izračun amortizacije i vrijednosti imovine na bilanci, za izračun otplate kredita, izračun vrijednosti zaliha, izračun potraživanja i obveza za kupce i dobavljače

• Kratak prikaz specifičnih izračuna vezanih za projektno financiranje: izračun „LLCR“ pokazatelja, izračun potrebnih sredstava na „DSRA“ računu (uz komplikaciju kada se sredstva za DSRA uzimaju upravo iz kredita zbog kojeg DSRA postoji)

• Primjer jednostavnih načina ugradnje analize scenarija 

• Saznajte sve o primjeni Excela u financijama na REALNIM POSLOVNIM PRIMJERIMA.

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548. Prvi dio seminara predviđen je kao pregled osnovnih pravila rada u MS Excel-u (pregled korisnih postupaka i formula) kako bi se u ovom dijelu seminara moglo prodiskutirati o eventualnim problematičnim zadacima. U drugom dijelu seminara prikazuju se korisni algoritmi koji se često koriste u financijskom modeliranju u kontekstu simulacije financijskih izvještaja i analize investicijskih projekata. Važan dio ovog dijela seminara je prikaz “5 zlatnih pravila modeliranja" u tabličnim kalkulatorima.

Mr.sc. Edin Hadžavdić (CFA) savjetnik je sa izuzetno širokim spektrom znanja iz područja financijske analize (simulacije projekata, uključujući i složene projekte javno privatnih partnerstva) te analize operativnog poslovanja kompanija. Relevantno iskustvo stekao je u KPMG-u i Privrednoj banci. 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst). 2002. godine završio je ugledan MBA program na Rotterdam School of Management u Nizozemskoj. Magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

POSEBAN POPUST OD 20% ZA PRIJAVE NA SEMINAR DO 16.03.2015.!

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close