Prilika za investitore na Lošinju

Autor: Sponzorirani članak , 22. kolovoz 2016. u 08:51
FOTO: PRESS

Otok Lošinj postaje sve atraktivniji investitorima u turizmu jer je, osim u sezoni, sve privlačniji kao vitality otok koji želi postati lider zdravog odmora na Mediteranu.

Kako otkriva Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Grupe Jadranka d.d, koja je danas među najuspješnijim tvrtkama hrvatskoga hotelijerstva, ukupna vrijednost investicija kompanije na otoku u posljednjih se devet godina „popela“ na 170 milijuna eura. „Tih više od milijardu kuna manje je od polovice onoga što Jadranka d.d.  planira uložiti. Otok tek čeka novi ciklus Jadrankinih investicija težak oko 250 milijuna eura i to u projekte koji će trajno promijeniti lice i naličje otoka Lošinja”, rekao je Šolić. Osim toga, uskoro počinje izgradnja aerodroma za veće avione, što će također značajno utjecati na povećanje broja i strukturu gostiju na Lošinju i Cresu, ali i na porast vrijednosti nekretnina i zemljišta.

U svjetlu tih obećavajućih razvojnih planova, za zainteresirane investitore na tržištu je trenutačno u prodaji jedinstven teren koji se prostire na  46.625 četvornih metara, a nalazi se na širem području Grada Mali Lošinj. Jedinstvena vrijednost tog zemljišta je ta što je na području koje pokriva Grad Mali Lošinj gotovo nemoguće pronaći tako velik teren čistog vlasništva, pravilnog oblika, a koji se proteže sve do mora. Teren je potpuno pripremljen za sljedeću fazu investiranja (privođenje turističkoj svrsi i ekonomsku eksploataciju). Do njega trenutačno vodi put za osobno vozilo, a provedena je i voda. Sa svakog djelića terena pruža se spektakularan, nezaklonjen pogled – s lijeve na desnu stranu vidi se stari grad Osor sa svojim zidinama, najveće brdo na otoku Osoršćica, zatim Istra sve od Premanture do Učke te otočić Zeća. Još jedna od prednosti je što u okolici ovog terena nema drugih parcela dovoljno velikih i s čistim vlasništvom, tako da nema realne opasnosti da neke buduće investicije ugroze opisani pogled i privatnost tog spektakularnog posjeda.

Grad Mali Lošinj je u samom vrhu u ulaganjima u turizam posljednjih godina u cijeloj Hrvatskoj, a spomenuti teren, povijesnog imena Tanki, smješten na zapadnoj (sunčanoj) strani otoka između naselja Ustrine i Osor, s vrlo intimnom i privatnom pozicijom nudi različite mogućnosti za ugostiteljsko-smještajno-rekreacijske i atraktivne turističke sadržaje. Primjerice, jedna od brojnih mogućnosti koja se može realizirati na Tankiju je ulaganje u izvanpansionsku ponudu namijenjenu gostima visoke platežne moći koji odsjedaju u objektima visoke klase  Jadranke d.d., a žele provesti vrijeme izvan svojih smještajnih objekata u ruralnom dijelu otoka. Izvanpansionska ponuda može uključivati vrhunsku eno-gastronomsku ponudu budući da je teren već u potpunosti pripremljen i prilagođen zahtjevima “Programa razvoja ruralnog turizma Malog Lošinja”. Prema tom strateškom dokumentu Grada Malog Lošinja, uz uvjet sadnje neke trajne kulture poput vinograda, moguća je izgradnja restorana u maniri  najboljih istarskih agroturizama koji će nuditi specijalitete od domaće vrhunske creske janjetine, lokalne divljači, vino iz vlastitog vinskog podruma, smještaj u sobama, bungalovima, manjem kampu te rekreacijske sadržaje poput ronilačkog centra.

More ispred terena je dovoljne dubine da uz izgradnju mola mogu pristajati jahte, gliseri i izletnički brodovi. Tu se otvara mogućnost posjete pojedinih nautičara te turista na organiziranim dnevnim ili višednevnim brodsko-izletničkim turama iz Lošinja, Istre, Nerezina, Osora, Martinšćice, Cresa, a potrebno ih je privući posebno osmišljenim eno-gastronomskim, edukacijskim, avanturističkim ili  rekreacijskim programima. Teren je smješten točno na pola puta između gradova Malog Lošinja i Cresa i izvrsno je pozicioniran za atraktivne izvanpansionske sadržaje svih turista koji žele iskusiti novu i atraktivnu ponudu izvan svojih apartmana, hotela, kampova, brodova i jahti. To su samo neke od mogućnosti te je investitorima u ovom slučaju samo mašta granica.

 

Više tehničkih podataka o terenu potražite OVDJE ili na broju telefona 091 29 92 264.

 

New Report

Close