Nedavno se tako pojavila i priča iz Splita gdje je jedan ugostitelj uoči sezone zatvorio svoj restoran jer nije mogao pronaći radnike.
Kako piše portal Bjelovar.live sličan scenarij mogao bi se dogoditi i u Bjelovaru gdje su na udaru brojni kafići pa se vlasnici pripremaju i na neobičnu situaciju – da uvedu neradni dan.
– Samo na korzu u ovom trenutku nedostaje dvadesetak konobara i svi se vlasnici kafića muče kako zatvoriti smjene. Jednostavno nema radnika pa se počelo razmišljati o tome da se onaj dan u tjednu koji je najlošiji po prometu uopće ne radi. Nema drugog rješenja jer je ovako nemoguće osigurati svakome slobodan dan – priča za Bjelovar.live Igor Prka, voditelj odnosa s javnošću u grupi Coner te dodaje kako je situacija s kuharima još teža.
– Tu je još više teškoća jer morate zaposliti nekog tko je školovan. A svi koji znaju raditi odlaze u inozemstvo ili u velike turističke tvrtke.
Kaže i kako nije problem u plaćama.
– One su u Bjelovaru u visini pet tisuća kuna plus dodaci tako da to ne može biti razlog izbjegavanja posla. A kuhari imaju i viša primanja – zaključuje Prka.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona...ono što sam malo bila u bjelovarskim kafićima, mogu reći, da su ljudi izuzetno ljubazni i korektni..
loši su odnosi gazdi i konobara, to svi znaju. trkeljaju bez veze
Uključite se u raspravu