Sunčani Hvar u obnovu hotela Pharos ulaže 50 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 22. prosinac 2015. u 22:01
Idejno rješenje novog Pharosa osmislio je arhitekt Filip Kožarić

Obnovljeni hotel godišnje će donositi 12 milijuna kuna više prihoda.

Nakon gotovo deset godina, hotelska tvrtka Sunčani Hvar kreće u nove investicije. Iz uprave tvrtke jučer je objavljeno da će u obnovu hotela Pharos investirati oko 50 milijuna kuna, a objekt koji se sastoji od glavne zgrade sa 202 sobe i vanjskim bazenom do lipnja iduće godine bio bi adaptiran u luksuzni objekt. Točnije, hotel će dobiti sadržaje koji zadovoljavaju kategoriju četiri zvjezdice, no zbog veličine soba koje se neće mijenjati, zadržat će idalje tri zvjezdice.

Konceptom novi Pharos “cilja” na goste mlađe životne dobi, tzv. Millenialsa-generacije, rođenih nakon 1980., čiji potencijal do 2025. prepoznaju svi glavni svjetski hoteljerski lideri, poput Marriotta i Hyatta, dok je Pharos prvi takav hotel kod nas.

 

68 milijuna kuna

iznosila je ovogodišnja operativna dobit S. Hvara

U Sunčanom Hvaru uvjereni su da će time podići i imidž same destinacije. Pharos će biti i prvi hotel u portfelju Sunčanog Hvara klasificiran kao „Bicycle friendly“, odnosno gostima koji preferiraju ovaj tip turizma na raspolaganju će biti spremište i servis za bicikle, besplatne biciklističke mape, te vanjska teretana. Predsjednica uprave Sunčakog Hvara Gordana Tomičić posebno naglašava da su fizibiliti studija i projektni zadatak u potpunosti odrađeni unutar menadžmenta hvarske tvrtke, te da će novi hotel u potpunosti biti upravljan lokalnim menadžmentom. Idejno rješenje za Pharos osmislio je arhitekt Filip Kožarić, a u Sunčanom Hvaru prve efekte tog projekta očekuju već u idućoj godini. Uprava procjenjuje da će na godišnjoj razini donositi gotovo 12 milijuna kuna prihoda više nego sada, a s ozbirom na tržišni interes povrat uglanja realnim drže čak dvostruko brže nego je prosjek u hotelskoj industriji, kroz 5 do 6 godina.

Na kraju 2015., u kojoj je tvrtka uspješno okončala postupak predstečajne nagodbe i time restrukturiranja, uprava Sunčanog Hvara ocjenjuje kako je ostvarena bruto operativna dobit od gotovo 68 milijuna kuna potvrda da je tvrtka ušla u fazu profitabilnog 
poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close