Sa Gazpromom nismo razgovarali o privatizaciji Petrokemije

Autor: Darko Bičak , 16. siječanj 2013. u 14:39
EPA

Delegacija Gazproma, predvođena zamjenikom glavnog izvršnog direktora te tvrtke, došla je u dvodnevni posjet.

Delegacija Gazproma, predvođena Alexanderom Medvedevim, zamjenikom glavnog izvršnog direktora te tvrtke, došla je danas u dvodnevni posjet Hrvatskoj.

U Ministarsvu gospodarstva danas ih je primio ministar Ivan Vrdoljak, a razgovaralo se o mogućnostima dobave Gazpromova plina nakon liberalizacije hrvatskog tržišta te o potencijalnoj zajedničkoj suradnji. Kako je kazao ministar Vrdoljak, razgovaralo se o odvojku za Južni tok, mogućnosti ulaska Gazproma u neke energetske projekte u Hrvatskoj kao i o zajedničkoj suradnji u istraživanjima na naftnim i plinskim poljima u Hrvatskoj. Medvedev je tom prigodom posebno istaknuo zainteresiranost Gazproma za autoplin te interes da se u Hrvatskoj izgradi čitava distribucijska mreža za opskrbu, posebice teških gospodarskih vozila, s plinom.

Sutra će u Zagreb stići i Alexey Miller, glavni izvršni direktor Gazproma koji će nazočiti potpisivanju memoranduma o gradnji hrvatskog odvojka velikog plinovoda Južni tok, a koji će biti zajednički projekt Hrvatske i Gazproma.

Vrdoljak je izjavio kako o privatizaciji Petrokemije nisu razgovarali s Gazpromom. 

Gazpromov plin već je u Hrvatskoj jer je kutinska Petrokemija sklopila ugovor o kupnji 130 milijuna prostornih metara po cijeni 20 posto nižoj od dosadašnje i to je znak da Gazprom u Hrvatskoj želi ozbiljno raditi, smatra Vrdoljak.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close