Planira se proširenje Zračne luke Mali lošinj, investicija vrijedna 35 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2016. u 11:24
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Lošinjska zračna luka jedan je od strateških projekata za Republiku Hrvatsku .

Godinama se najavljuje proširenje Zračne luke Mali Lošinj, a sada bi se pripreme mogle intenzivirati i cijela investicija dovršiti do sezone 2018. godine, piše Glas Istre.

– Lošinjska zračna luka jedan je od strateških projekata za Republiku Hrvatsku koji će sigurno značajno povećati kapacitet dolaska gostiju i dati novu perspektivu za daljnji turistički razvoj Grupi Jadranka d.d., ali i gradu Malom Lošinju, otocima Lošinju i Cresu te hrvatskom turizmu na ovom dijelu Jadrana, ocijenio je prilikom ovotjednog boravka u Lošinju ministar turizma Anton Kliman. 

Plan rekonstrukcije i proširenja Zračnog pristaništa uključuje produljenje piste s 900 na 1.800 metara te izgradnju nove zgrade pristaništa, čime će na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika, što će omogućiti ugovaranje čarter linija, a cijeli Lošinj, s naglaskom na hotele s pet zvjezdica kao i privatni smještaj, bit će dostupniji gostima koji traže najvišu kvalitetu. Projekt je uvršten na listu strateških investicijskih projekata Republike Hrvatske još u svibnju 2014. godine, a prema sadašnjim procjenama, ukupna vrijednost investicije iznosit će oko 35 milijuna eura. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

U naslovu 35 mil. KUNA??? Mora da se šalite!! Jer ste inače smiješni, jako smiješni! Pa dajte barem dobro prepišite naslov iz članka ispod! Niste u stanju točno napisati ni naslov od 12 riječi! Sramota za novinarstvo!!!!!

New Report

Close