Nakon uvođenja žičare, odlazak automobilima na Sljeme naplaćivat će se 200 kuna!

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2015. u 11:46
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Žičara od Zagreba do Sljemena te od Sljemena do Bistre najbolji je primjer kako se može stvoriti ravnoteža između dinamike razvoja društva i prirodnih ljepota.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će sredinom sljedeće godine započeti radovi  na sljemenskoj žičari, te da bi žičara do vidikovca bila završena do kraja 2017. godine, nakon čega će se naplaćivati 200 kuna odlazak automobilima na Sljeme, piše Večernji list.

Dodao je da će se nakon toga projekt nastaviti prema Bistri. Najavio je tijekom 2017. godine otvaranje još dva velika gradilišta.

Žičara od Zagreba do Sljemena te od Sljemena do Bistre najbolji je primjer kako se može stvoriti ravnoteža između dinamike razvoja društva i prirodnih ljepota. Takvu ocjenu dala je hrvatsko-njemačka arhitektica Mladenka Dabac koja je jučer u Muzeju arhitekture održala predavanje ‘Zeleni urbanizam i gradovi budućnosti‘.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

super…ludo. znači sljemenska cesta više neće biti javna cesta? ako recimo idem iz zagreba u kraljev vrh morat ću oko medvednice? ili ako sam gost u tomislavcu morat ću platiti 200 kn? ili ako baku u kolicima želim odvesti u puntijarku?
na ovaj način ne miraju ni raditi studiju isplativosti žičare, isplativost će postići pa makar naplaćivali cestarinu sve od mihaljevca.

New Report

Close