Naši vozači rade 12 sati na dan, no efektivno je to 8 sati

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2013. u 18:48
Direktor Taksi Cammea Vladimir Minovski; Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Ne, mi ne gubimo tvrtku. Nismo ni pokrenuli postupak da bismo je izgubili.”, izjavio je za Večernji list Vladimir Minovski, sin poznatijeg Koste Minovskog, vlasnika Taxi Cammea.

"Ne, mi ne gubimo tvrtku. Nismo ni pokrenuli postupak da bismo je izgubili.", izjavio je za Večernji list Vladimir Minovski, sin  poznatijeg Koste Minovskog, vlasnika Taxi Cammea. 

Upitan koliko duguju dobavljačima i koliki otpis dugova traže od njih, Minovski odgovara: "Tražili smo otpis 30 posto duga i prolongiranje plaćanja duga na 24 mjeseca. Najveći su dobavljači na to pristali. Dugujemo 4,5 do pet milijuna kuna. Tu je kredit Zagrebačke banke koja je pristala refinancirati postojeći kredit uz povoljnije uvjete, odnosno s grace periodom od dvije godine te otplatu 5 milijuna kuna duga na osam godina sa 5,5 posto kamata. Dosad su kamate bile 7,5-8%.".

Imaju, kaže, oko 12 milijuna kuna poreznog duga. Još nije donesena odluka, ali nadaju se da će država pristati na njihov prijedlog.Što ako država ne otpiše dug Cammeu. Bi li to bio kraj tvrtke? "Bilo bi nam puno teže, ali imamo rast i sve novosti, poput novog voznog parka i rezanja troškova, daju nam razlog da očekujemo bolju situaciju. Ne mislim da bi negativno rješenje bilo kraj za Cammeo, ali priznajem – bilo bi nam puno teže", odgovara Minovski.

Upitan je li istina da vozači Cammea rade i do 15 sati dnevno, Minovski odgovara da njihovi vozači rade 12 sati dnevno. "Odlučili smo se na takve smjene jer se tako radi u cijelom svijetu. Nigdje u svijetu taksisti ne rade samo osam sati, a ne rade tako ni taksisti obrtnici. Dapače, oni rade puno više od vozača u Cammeu. Smjena od preuzimanja vozila do predaje vozila traje 12 sati, ali efektivno se radi oko osam sati", objasnio je za Večernji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_naivan]

New Report

Close