Iskoristili muke turista za biznis: Prijevoz preko Krčkog mosta od 50 do 150 eura

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2016. u 08:43
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Privatna vučna služba u jedno prijepodne desetak je puta prešla preko mosta prevozeći kamp prikolice i motocikle. Vlasnik je pojasnio da on radi po zakonu i izdaje račune, ali je naveo da su uz njega u nedjelju na Krčkom mostu radili brojni neregistrirani ‘prijevoznici’ koji su se snašli i prevozili motocikle i bicikle u trošnim kombijima.

Reporteri Novog lista obišli su turiste koje je bura zaustavila u prelasku preko krčkog mosta te doznali da se za vrijeme bure kada je zabranjen promet motociklima i kamperima preko mosta tamo odvija za neke vrlo unosan posao.

Slovenska turistica požalila im se da već 30 sati stoji u 'kampu' ispod Krčkog mosta, a ljutiti njemački turist objasnio je što ga najviše smeta.

"Ovo je pljačka, organizirana pljačka. Sramota za Hrvatsku. Pa oni traže 150 eura da nam prebace kamp kućicu preko mosta. Nije to pošteno i sigurno ovo ne rade zakonski. Ma tko garantira da je kamp kućica zaštićenija na ovim autima vučne službe, ja mislim da je to još opasnije nego da je vučemo kao prikolicu za sobom", kaže Nijemac. Novinari su doznali da je iznos za prijevoz motocikla 50 eura, a bicikla 20 eura, te su svjedočili da se vrlo kratko čeka na klijente.

Privatna vučna služba u jedno prijepodne desetak je puta prešla preko mosta prevozeći kamp prikolice i motocikle. Vlasnik je Novom listu pojasnio da on radi po zakonu i izdaje račune, ali je naveo da su uz njega u nedjelju na Krčkom mostu radili brojni neregistrirani 'prijevoznici' koji su se snašli i prevozili motocikle i bicikle u trošnim kombijima. 

Komentari (12)
Pogledajte sve

Nisu putovanja i more za svakoga bez obzira što mi mislili!

Ovi koji su sa tim vučnim kamionom i kombijima prevozili kampice i motore preko mosta dokazali su da se i po buri može preći most.

Pogrešno je zbog toga nekome nešto zabranjivati i kažnjavati ih.

Već ovi koji upravljaju mostom nek rješe organizirano prelaz preko mosta i onda kada puše bura.

Često se vozim i po buri Dalmatinom i uvjeren sam da Maslenički most bez razloga zatvaraju za osobna vozila.
Briga one koji upravljaju s A1 , plaću će dobiti jel bio most otvoren ili zatvoren.


Aha, znači OMIŠALJ…..vauuu…..puno ste zaradili ?

ma vraga sam puno zaradio, već sam sve potrošio, jedan dio mi je parkiran i ovdje u nekim “perjanicama”, koje sada počivaju u miru

Aha, znači OMIŠALJ…..vauuu…..puno ste zaradili ?

New Report

Close