Gdje je nestao Jure Radić?

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2013. u 10:43
Jure Radić, predsjednik Uprave Instituta IGH (Foto: Pixsell)

Pokazalo se da je IGH bio mjehur od sapunice i da u vrijeme najveće ekspanzije građevinarstva nije rastao na realnim osnovama, nego na neprirodnoj sprezi između politike i biznisa.

Jure Radić, predsjednik Uprave Instituta IGH, usprkos svojoj ljubavi prema televizijskim kamerama i medijima, izgubio se iz javnosti zbog velikih problema u kojemu se nalazi njegova kompanija iz koje više ne može donositi dobre vijesti, piše Večernji list. Na vrhuncu moći, prije samo šest godina, cijene dionica IGH bile su oko 16 tisuća kuna, a sada su bijednih 400 kuna. Priča o IGH-u zapravo je priča o Juri Radiću, ali i o povezanosti građevinskog lobija s HDZ-om i politikom, piše list.

Novine su ga polovicom 90-ih kada je bio ministar obnove često optuživale da je sve značajnije građevinske radove povjeravao Konstruktor inženjeringu, tvrtki u vlasništvu svog vjenčanog kuma Željka Žderića.

Ovih dana možemo pročitati da je i kum Žderić u velikim poslovnim problemima. Sada kad više nema političke zaštite pokazalo se da je IGH bio mjehur od sapunice i da u vrijeme najveće ekspanzije građevinarstva nije rastao na realnim osnovama, nego na neprirodnoj sprezi između politike i biznisa. Umjesto zapošljavanjem, Radić se počeo baviti otkazima. 

 

Komentari (8)
Pogledajte sve

Vrlo neprofesionalan članak. Tko je vlasnik Konstruktor inžinjeringa? Ajde izlistajte taj podatak.


sprega i dalje postoji, u ministarsvtvu graditeljstva mahom obitavaju jurini "spavači"; dok se oni ne počiste, nema pomaka.

također, potpuno je nejasno kako oni nisu na predstečajnoj nagodbi. o njihovim velikim financijskim problemima se pisalo još u doba dok linić nije počeo gušiti ostatke ostataka privrede. otkud im najednom likvidnost?!

Jos jedan koji je poslovao iskljucivo preko veza i snazne politicke podrske, dok su se poslovi davali na kumstvo, a bez ikakvih kompetencija. Nadam se da ce i on u zatvor, to su vam nasi uspjesni poduzetnici…khm.

Nama propada sve, doslovno sve. Za par g, cudo ako ce biti neka veca firma uopce vise ziva.

sprega i dalje postoji, u ministarsvtvu graditeljstva mahom obitavaju jurini “spavači”; dok se oni ne počiste, nema pomaka.

također, potpuno je nejasno kako oni nisu na predstečajnoj nagodbi. o njihovim velikim financijskim problemima se pisalo još u doba dok linić nije počeo gušiti ostatke ostataka privrede. otkud im najednom likvidnost?!

Od sto glasa, glasa čuti nije ! [emo_smijeh]

Jure je još u struci, gdje bi se krio,
i jači je nego što je ikada bio,
a onaj tko mu ima što za reći,
nek’ prijavi ispit i možda mu se posreći !

Vaš link …

[emo_namigusa]

New Report

Close