Pošto sam investitor u Konzum , moram reči svoj stav.
Normalno je da Radnice rade , a da Šef šefuje .
Pa ne mislite valjda da bi šef trebao čistiti snijeg .
Preskup je on da bi čistio snijeg u tvrtki u koju ja ulažem .
Ustvari ovaj i nije šef već područni djelatnik.
A siguran sam da su taj koji je slikao ovu sliku , kao i svi koji su mu dali podršku Zgubidani i Niškoristi .
Žene traže ravnopravnost, a kad im daš lopate u ruke onda je to mobbing…?!?!?
Da li bi to bila vijest da dva muža lopataju a šefica im stoji nad glavom?
@neo istina, ali tu postoji više problem, od zakona o radu, do toga da ova žena ima 50, 60 godina , isto bi bilo da i vidim muškarca 60 godina kako tu čisti snijeg
ovakva količina snijega se inače čisti ralicama i korporacija poput Agrokora možda ipak nema novaca da plati čišćenje, neznam
kakvi investitori, takva kompanija
Piše li tim djelatnicama Konzuma u Ugovoru o radu, pod opis posla, i čišćenje snijega na parkingu ili ulici ispred poslovnice??
Osim ako se djelatnice nisu dobrovoljno javile da očiste snijeg iz dosade, Konzum je u prekršaju Ugovora. Pa radilo se o muškarcima ili ženama, sasvim svejedno.
@Pero7 Ne, nisu svi zgubidani, ima i poduzetnika koji svoje radnike tretiraju kao ljude.
ta priča o “opisu radnog mjesta” može samo proći u hrvatskoj, svetištu komunističke lijenosti.
kad napada metar snijega, u opisu je SVAČIJEG radnog mjesta uzeti lopatu u ruke, i to bi, da imamo normalno pravosuđe, bila idealna prilika da se ohole neradnike otpusti.
to samo govori koliko je kult nerada izopačio mnoge ljude. najgori su činovnici, koji su uvjereni da im “opis radnog mjesta” osigurava da budu zakovani za svoje prašnjave stolove za kojima ljenčare. takvih “radnih mjesta”, bolje rečeno neradničkih mjesta nema ni u jednoj svjetskoj ekonomiji.
i tu nagore prolaze stvarno dobri radnici, jer se njihov doprinos ne može ni uočiti u masi neradnika koji blokiraju sve.
a “car primitivnog populizma”, bandić, povukao je upravo najgori potez koji se može zamisliti stopiravši kažnjavanje onih koji ne čiste pred svojim ulazom, da je ovo njemačka ili bi snijeg bio očišćen ili bi gradska uprava platila fizikanere iz kazni koje bi naplatila od lijenih građana.
U svakoj privatnoj trvtki u opisu radnog mjesta piše; ‘i ostali poslovi prema potrebama tvrtke’.
Tko tako neće nek sjedi na burzi…
A u državnim tvrtkama opis radnog mjesta je doveden do karikature, jedan moj prijatelj postao ravnatelj škole, te starom tajniku dao da odnese nešto na poštu koja mu je usput do doma, a ovaj njemu da mu to nije u opisu radnog mjesta!?!?!?
I nemreš mu ništa…
Kada pogledate šta neki naši kolege pišu u svojim postovima odmah vam je jasno zašto su dobili u tvrtki nogom u guzicu i do penzije će kao siromahi kenjati na burzi za nezaposlene .
Zato i imamo čak 370.000 nezaposlenih .
Zato i je kriza .
Umjesto da u tvrtki rade oni samo proučavaju Zakon o radu i traže svoja nepostojeća prava kako bi svoju tvrtku tužili za mobing.
Neo, glavno da ravnatelji škola ne moraju ništa raditi, a prosvjetaru je u opisu posla stavka ”ostali poslovi”, što god to značilo. Jako volim ravnatelje koji nakon 15: 00 bježe doma, a radno vrijeme provode na kavicama. Glavno da mlađoj populaciji u zbornici (za plaću od 1 000 i kusur do 3 900, onima sa stručnim ispitom i do 5 000) podijele zaduženja i dežurstva pa se u određenom dijelu godine mora crnčiti i sastančiti po školi od jutra do ranog mraka (hvala bogu na ”baka-servisu”). Neka mi samo tvoj prijatelj objasni koja je uloga ravnatelja škole, ako za svoju plaću iznad 10 000 ne zna ništa što ga se pita, ekipa odrađuje projekte i nabavlja financijska sredstva, ekipa sama financira učenicima odlazak na natjecanja, a ravnatelj figurira, dijeli poslove i fotografira se kad drugi odradi posao. Baš poput ovog momčića na fotografiji.