Prekinut postupak predstečajne nagodbe za Badel 1862

Autor: Suzana Varošanec , 30. srpanj 2013. u 13:17
Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Postupak predstečajne nagodbe Badela 1862 je prekinut na zahtjev Ministarstva financija – Porezne uprave, izvijestili su danas iz Badela iz kojeg najavljuju da će o nastavku tog postupka pravovremeno izvijestiti.

Predstečajni postupak za Badel 1862. prekinut je u ponedjeljak o čemu je tvrtka odmah  izvijestila preko Zagrebačke burze. Navodeći da će o nastavku  postupka predstečajne nagodbe pravovremeno izvijestiti iz Badela 1862 još poručuju da "u međuvremenu društvo nastavlja poslovati sukladno odredbama Zakona". Po srijedi je novi slučaj da se zvučnoj tvrtki prekida taj postupak: nedavno je, podsjetimo, isti se slučaj dogodio i kod Stipić grupe.  

Nagodbeno vijeće Financijske agencije mjerodavno za Badel 1862 objavilo je danas svoju odluku o prekidu tog postupka koja je jučer donijeta na intervenciju Ministarstva financija. U Fininom rješenju stoji da je 29. srpnja vijeće zaprimilo zahtjev Porezne uprave Ministarstva financija kojim se traži prekid postupka predstečajne nagodbe za tu tvrtku, i to iz razloga što je kod dužnika Badel 1862 došlo do postupka utvrđivanja zlouporabe prava. O čemu je konkretno riječ nije ni ovaj put precizirano, nego vijeće, pozivajući se na članke 50. i  65.a  Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, samo napominje da od ponedjeljka prestaju teći svi rokovi određeni Zakonom. Prekinuti postupak, pak, nastavit će se kada prestanu razlozi koji su doveli do prekida, odnosno objavom rješenja o nastavku postupka, navodi se na kraju rješenja.

Badel 1862 podnio je koncem veljače svoj prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe zbog uvjeta koji su nastali nakon donošenja zakona. Postupak je rješenjem vijeća otvoren koncem travnja, a prethodno je  zbog osiguranja nastavka poslovanja određen privremeni zastoj ovrha, te je za povjerenika imenovan Zdravko Kuzmić s liste stečajnih upravitelja. Vjerovnici su prijavili svoja potraživanja, a 19. lipnja održano je ročište za utvrđivanje tražbina. Taj posao nije finaliziran te je  ročište odgođeno nakon što su pročitani  iznosi tražbina prema prijavama vjerovnika i iznosi obveza prema pojedinim vjerovnicima iz isprava dužnika, na temelju tablice s popisom prijavljenih, osporenih i utvrđenih tražbine. Na tom je ročištu nazočio, prema Fininom zapisniku, i novi predsjednik uprave Ivo Markotić koji je na tu funkciju došao odlukom Nadzornog odbora u svibnju. Inače, do ožujka ove godine Markotić je kraće vrijeme bio predsjednik uprave Centar banke, a prije dosta godina vodio je poslovanje Slavonske banke.  

 

Komentirajte prvi

New Report

Close