Dioničari Centar banke prihvatili ponudu češke J&T Banke

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2013. u 12:05
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Na održanoj Glavnoj skupštini Centar banke u petak, dioničari su prihvatili ponudu češke J&T Banke za dokapitalizaciju u iznosu od 75 milijuna kuna

Na održanoj  Glavnoj skupštini Centar banke u petak, dioničari su prihvatili ponudu češke  J&T Banke za dokapitalizaciju u iznosu od 75 milijuna kuna, priopćeno je iz Centar banke.

Evo što stoji u priopćenju:

Iz J&T Banke su rekli kako su spremni uložiti 150 milijuna kuna u dva koraka, a u prvom koraku ponudili su ulaganje od 75 milijuna kuna. Na Glavnoj Skupštini je izglasano povećanje kapitala do 113,5 milijuna kuna pri čemu će ostali dioničari i pojedinci također sudjelovati u dokapitalizaciji.   

Dioničarima je predstavljen plan dokapitalizacije kao i budući plan razvoja Centar banke te im je također ponuđena mogućnost sudjelovanja u dokapitalizaciji po predloženoj cijeni od 10 kuna po dionici.

„Ulazak snažnog partnera dugoročno će stabilizirati poslovanje i omogućiti daljnju provedbu procesa konsolidacije malih banaka. Bogato znanje i iskustvo J&T Banke dodatno će pomoći unaprjeđenju poslovanja i pružanju što boljih usluga našim klijentima“, rekao je Tomislav Marinac, predsjednik Uprave Centar banke.

Ponuda češke J&T Banke je prihvaćena s 92,49 posto glasova prisutnih, a na Skupštini nije sudjelovao Alternative Private Equity zbog nedobivanja odobrenja povjereničkog odbora za sudjelovanje u dokapitalizaciji.  Transakcija se planira izvršiti unutar dva tjedna, a nakon ispunjenja ostalih pretpostavki koje su investitori postavili za upis kapitala.

Češka J&T banka dio je J&T grupacije koja je snažan srednjoeuropski financijski investitor. Glavni fokus im je na pružanju usluga privatnog bankarstva, upravljanju imovinom za privatne klijente i institucije, investicijskom bankarstvu i financiranju projekata.

Osim J&T Banke Prag i J&T Banke Bratislava, J&T grupa također u svom vlasništvu ima J&T Banku ZAO Moskva te od 2008. godine J&T Bank and Trust Barbados. Od 1. srpnja 2013. J&T je također stekao 88 % udjela u slovačkoj Poštova Banci. J&T Banka osvojila je nagradu za najbolju privatnu banku u Češkoj u 2011. i 2012. godini, a povijest razvoja J&T-a započela je još 1993. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close